Houskové hamburgery s kuřecím
Suroviny
- 5 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Majonéza
 - 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 97348 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 125.3 mg
 - Draslík 794.9 mg
 - Vláknina 7970 mg
 - Vitamín A 7970 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 8.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata třicet sekund vaříme v horké vodě, pak je oloupeme a nasekáme na kousky. Smícháme je se šarlotkou najemno, nasekaným koriandrem a citronovou šťávou. Okořeníme a odložíme.
 - 
                                2
Maso rozválíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a pak v mouce. Pak ho smažíme na oleji z obou stran pět až šest minut dozlatova.
 - 
                                3
Housky rozřízneme, natřeme majonézou, vložíme od nich salát, kuře a přiklopíme je.