Zapečený kapr s houbami
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 21 g Máslo čerstvé
 - 125 g Ořechy vlašské
 - 150 g Rajčata
 - 150 g Rajčata
 - 100 g Houby čerstvé
 - 100 g Cibulka jarní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Česnek
 - 0.5 dl Olej olivový
 - 2 dl Víno bílé
 - 2 dl Voda pitná
 - 1.5 kg Kapr obecný
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 276.3 mg
 - Draslík 1825.4 mg
 - Vláknina 9298 mg
 - Vitamín A 9298 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).
 - 
                                2
Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.
 - 
                                3
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.
 - 
                                4
K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.
 - 
                                5
Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.
 - 
                                6
Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.