Nakládaný losos v zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 4 g Sezam - semena
  • 4 g Kopr čerstvý
  • 500 g Losos - filety
  • 25 g Zázvor celý
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 2 g Dýňová semínka
  • 2 g Olej sezamový
  • 175 g Zelí hlávkové bílé
  • 5 g Omáčka sójová
  • 1 g Česnek
  • 4 ml Olej slunečnicový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 65 ml Voda pitná
  • 5 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 1379.4 mg
  • Vitamín A 1379.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici.

  • 2

    Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.

  • 4

    Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky.

Komentáře k receptu