Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem
Suroviny
- 120 g Cuketa
 - 100 g Salát hlávkový
 - 25 g Olivy černé
 - 25 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 400 g Artyčoky sterilované
 - 220 g Těstoviny Penne
 - 120 g Rajčata Cherry
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Džus pomerančový
 - 2 polévková lžíce Sýr smetanový tavený 45%
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 575.7 mg
 - Vláknina 20505.5 mg
 - Vitamín A 20505.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme zpět do hrnce, vmícháme olej, pepř, sůl, vypeckované a na plátky nakrájené olivy a sušená rajčata, která jsme namočili, poté scedili a nakrájeli. Směs odložíme, aby vychladla.
 - 
                                2
Do vychladlých těstovin vmícháme rozpůlená srdíčka artyčoků bez nálevu, na kolečka nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata.
 - 
                                3
Na závěr vmícháme dresink, který jsme připravili z rozdrcených konzervovaných rajčat, sýra, pokrájeného svazku bazalky a pomerančového džusu.
 - 
                                4
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vsypeme těstovinovou směs, ozdobíme drobně sekanými bazalkovými lístky a podáváme.