Ovesné placičky se zeleninou
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 500 g Ovesné vločky
 - 200 g Směs zeleninová 4 ročních období
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.11 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 583 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 213 mg
 - Draslík 692.8 mg
 - Vláknina 24472 mg
 - Vitamín A 24472 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 7.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 76.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
 - 
                                2
Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.
 - 
                                3
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.
 - 
                                5
Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.