Zapékaná zelenina
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 75 g Karotka
 - 50 g Fazolové lusky zelené
 - 50 g Kukuřice cukrová
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 308.6 mg
 - Vláknina 4585.8 mg
 - Vitamín A 4585.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.
 - 
                                2
Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.
 - 
                                3
Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
 - 
                                4
Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.
 - 
                                5
Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.
 - 
                                6
Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.
 - 
                                7
Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.