Kari z tresky
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 100 g Cibule
 - 350 g Květák
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 25 g Zázvor celý
 - 3 g Pepř cayenský
 - 3 g Kurkuma
 - 10 g Chilli paprička
 - 200 g Paprika zelená
 - 750 g Treska aljašská
 - 250 ml Jogurt bílý
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 78.3 mg
 - Draslík 1587.7 mg
 - Vláknina 10257 mg
 - Vitamín A 10257 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu nakrájíme na kostky velikosti 3 cm.
 - 
                                2
Koření rozdrtíme se solí. Drcenou směs dáme na kousky tresky, promícháme, aby se stejnoměrně pokryly. Zakryjeme a necháme 1 hodinu
 - 
                                3
chladničce marinovat.
 - 
                                4
Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zprudka ji 5 minut smažíme. Přidáme plátky zázvoru, nasekané chilli
 - 
                                5
papričku a další 2 minuty zahříváme. Přidáme růžičky květáku, kostičky brambory, nudličky zelené papriky a podusíme ještě 5-7 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme z pánve zeleninu a odložíme ji stranou.
 - 
                                6
Zahřejeme zbylý olej a tresku na něm z obou stran dohněda smažíme. Přidáme zeleninu, přilijeme 150 ml vody a 10 minut zvolna podusíme, až zelenina změkne a ryba je hotová. Osolíme a opepříme. Servírujeme s řídkým jogurtem.