Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy
Suroviny
- 200 g Čočka jedlá
 - 100 g Klobása Dunajská
 - 180 g Rajčata
 - 125 ml Víno bílé
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.01 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 916 mg
 - Vláknina 47211.3 mg
 - Vitamín A 47211.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená.
 - 
                                3
Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev.
 - 
                                4
Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem.
 - 
                                5
Ihned servírujeme.