Fazolová polévka od babičky
Suroviny
- 30 g Celer bulvový
 - 50 g Cibule
 - 30 g Kapusta hlávková
 - 30 g Kedlubna
 - 30 g Květák
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 30 g Petržel kořen
 - 150 g Uzené maso vařené
 - 200 g Fazole
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 1200 ml Voda pitná
 - 40 ml Ocet vinný
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 166.3 mg
 - Vláknina 3152.5 mg
 - Vitamín A 3152.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočené fazole osolíme a vaříme ve stejné vodě, ve které se máčely.
 - 
                                2
Mrkev, celer, petržel, česnek, kousek kedlubny, květák, cibuli a kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
 - 
                                3
Zeleninu ve vodě rozmixujeme, přisypeme scezené fazole, přilijeme ocet a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Z másla a mouky usmažíme jíšku, přidáme kostičky uzeného masa nebo klobásy, osmahneme a opatrně přilijeme do polévky. Promícháme, povaříme a odstavíme.