Salát marocký
Suroviny
- 175 g Kuskus
 - 100 g Okurka salátová
 - 175 g Cizrna konzervovaná
 - 60 g Hrozinky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 4 ks Salát hlávkový
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1.5 dl Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 5.4 mg
 - Draslík 547.3 mg
 - Vláknina 21842.3 mg
 - Vitamín A 21842.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nasypeme kuskus a zalijeme horkou vodou, necháme máčet 15 minut, poté promícháme. Přidáme do kuskusu pokrájené jarní cibulky, okurku, cizrnu, pokrájenou zelenou papriku, hrozinky, sůl, pepř a promícháme.
 - 
                                2
Do misky dáme jogurt, pomerančovou kůru, mátu a promícháme. Touto zálivkou přelijeme směs kuskusu a promícháme.
 - 
                                3
Oddělíme kůru a dužinu pomerančů, dužinu pokrájíme na dílky a odstraníme blány.
 - 
                                4
Talíře pokryjeme listy hlávkového salátu, směs kuskusu rozdělíme na salát a navrch dáme dílky pomerančů.
 - 
                                5
Podáváme.