Zelné listy plněné masovou směsí
Suroviny
- 300 g Vepřový bok
 - 9 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 100 g Párky telecí
 - 50 g Slanina vepřová
 - 50 g Rýže dušená
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 20 g Zelí hlávkové bílé
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kg Zelí kysané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 214.7 mg
 - Vláknina 9968.8 mg
 - Vitamín A 9968.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme.