Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Pórek
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 500 ml Voda pitná
 - 130 ml Mléko polotučné
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 3 ks Karotka
 - 3 ks Bobkový list
 - 4 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Karotka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.2 kg Vepřová pečeně
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 271 mg
 - Draslík 1076.8 mg
 - Vláknina 9075.8 mg
 - Vitamín A 9075.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.
 - 
                                3
Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
 - 
                                4
Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.
 - 
                                5
Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.