Kořeněná křidélka
Suroviny
- 800 g Kuřecí křídla
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Zázvor mletý
 - 5 g Kurkuma
 - 10 g Skořice mletá
 - 200 g Paprika žlutá
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 40 g Petržel kudrnka
 - 50 ml Jogurt bílý
 - 40 ml Med včelí
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 70 ml Limetková šťáva
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 155.8 mg
 - Draslík 620.2 mg
 - Vláknina 5965 mg
 - Vitamín A 5965 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 114.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.
 - 
                                3
Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.