Ryba na luskách
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
 - 250 g Mrkev kořen
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 600 g Filé z aljašské tresky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.4 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 80.4 mg
 - Draslík 272.3 mg
 - Vláknina 7280.5 mg
 - Vitamín A 7280.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.
 - 
                                5
Ihned podáváme.