Daňčí guláš s houbovou čalamádou
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 600 g Rýže dušená
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 30 g Jíška instantní
 - 1000 g Dančí maso
 - 150 g Houby nakládané
 - 100 g Cibule sterilovaná
 - 5 g Koření Zvěřina
 - 150 g Olej slunečnicový
 - 800 ml Vývar z hovězích kostí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1604 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 148.3 mg
 - Draslík 1341.8 mg
 - Vláknina 9038.3 mg
 - Vitamín A 9038.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 10 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.
 - 
                                2
V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.
 - 
                                3
Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
 - 
                                4
Guláš podáváme s dušenou rýží.