Dip s arašídy a zeleninou
Suroviny
- 15 g Zázvor mletý
 - 100 g Arašídy
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1625 mg
 - Vláknina 100471 mg
 - Vitamín A 100471 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 9.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve na rozpálené pánvičce, bez oleje, opečeme koriandr a kmín. Poté koření roztlučeme v hmoždíři.
 - 
                                2
V pánvi s olejem opečeme nasekanou cibuli, česnek, citrónovou trávu, chilli papričku a zázvor, po pěti minutách přimícháme koření, kokosové mléko a ořechy, za stálého míchání dusíme zhruba dalších 5 minut.
 - 
                                3
Směs rozmixujeme, nejlépe v mixéru, do hladké pěny, kterou prolisujeme přes síto. Nakonec směs zahřejeme a dle chuti zamícháme s cukrem, rybí omáčkou a solí. Ihned servírujeme.