Salát z melounu a krevet
Suroviny
- 500 g Avokádo
 - 70 g Salát hlávkový
 - 300 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Šalotka
 - 40 ml Olej olivový
 - 700 ml Voda pitná
 - 20 ml Ocet vinný
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kg Meloun Cantaloupe
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 65.5 mg
 - Draslík 918.4 mg
 - Vláknina 14524.8 mg
 - Vitamín A 14524.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun oloupeme, rozkrájíme na osminky, vykrojíme semínka a meloun nakrájíme na plátky. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krevety očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Šalotky nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na zálivku smícháme smetanu s olejem, octem, šalotkou, cukrem, pepřem a solí. Mísu vyložíme listy salátu, vložíme meloun, avokádo, krevety a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme vychladit.