Podušené telecí koleno po milánsku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Petržel - nať
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 600 g Telecí koleno
 - 250 ml Víno bílé
 - 500 ml Voda pitná
 - 125 ml Vývar telecí
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 933.2 mg
 - Vláknina 13659 mg
 - Vitamín A 13659 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
 - 
                                4
Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.