Hovězí maso v zelenině
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
 - 50 g Anglická slanina
 - 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Rajčatová šťáva
 - 250 g Mrkev kořen
 - 450 ml Hovězí vývar základní
 - 150 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 1226.9 mg
 - Vláknina 8215 mg
 - Vitamín A 8215 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                