Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 2000 g Hovězí plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1200 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Ocet vinný červený
  • 1500 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Karotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 920.2 mg
  • Vláknina 2347.2 mg
  • Vitamín A 2347.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, přisypeme kousky cibule, karotky, posekané bylinky a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem, octem a povaříme 30 minut. Stáhneme z ohně a necháme maso máčet v chladnoucím vývaru.

  • 2

    Do jiného hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme škvařit, do tuku přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky masa a zeleninu z prvního hrnce, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, 2 stroužky prolisovaného česneku, posekanou petrželkou, zalijeme vinným vývarem z prvního hrnce a na mírném ohni vaříme dvě a půl hodiny.

  • 3

    Maso vyndáme a rozdělíme na talíře, šťávu necháme vyvařit do poloviny, vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme.

  • 4

    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu