Hovězí plátky s Kunovjankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 598 mg
 - Vláknina 2648.2 mg
 - Vitamín A 2648.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
 - 
                                2
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.
 - 
                                4
Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.
 - 
                                5
Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.