Pizza taštičky
Suroviny
- 100 g Olivy nakládané
 - 400 g Rajčata loupaná celá
 - 40 ml Víno červené veganské
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 10 plátek Listové těsto veganské
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 1 polévková lžíce Olej lanýžový
 - 2 polévková lžíce Smetana ovesná
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 75.1 mg
 - Vláknina 1936.7 mg
 - Vitamín A 1936.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, kapary a přepůlené olivy. Přidáme najemno nasekaný česnek a vše necháme změknout. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme nasekaná rajčata z konzervy, okořeníme oreganem a zvolna vaříme 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Plátky zmrazeného těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme mírně rozmrazit. Potom plátky napříč přepůlíme, abychom získali čtverce těsta.
 - 
                                3
Lanýžový olej smícháme s rajčatovou omáčkou a do středu čtverců dáme lžíci omáčky. Těsto přiklopíme (špičku na špičku, aby vznikla taštička) a okraje přimáčkneme vidličkou.
 - 
                                4
Vrchní stranu taštiček potřeme ovesnou smetanou a posypeme sezamem.
 - 
                                5
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Podáváme teplé i studené.