Hovězí polévka pro malé děti
Suroviny
- 170 g Hovězí maso přední
 - 100 g Mrkev kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Petržel kořen
 - 160 g Brambory
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 26.4 mg
 - Draslík 511.4 mg
 - Vláknina 6559.8 mg
 - Vitamín A 6559.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso vložíme do většího kastrólku, zalijeme ho vodou, přidáme nové koření, malý bobkový list a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso pomalu vaříme hodinu. Voda by měla jen probublávat.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme cibuli s česnekem. Mrkev, celer, petržel a brammbory oloupeme a omyjeme. Snítku petrželové, celerové a tymiánové natě omyjeme pod tekoucí vodou. Malé rajče si vložíme do vroucí vody na 30 sekund, pak ho schladíme a oloupeme. Z rozkrojeného rajčete vydlabeme semínka.
 - 
                                3
Po hodině vaření k masu přidáme všechnu zeleninu, kterou pokrájíme na menší kusy, přidáme i bylinky a polévku pod pokličkou budeme pomalu vařit dalších 90 minut.
 - 
                                4
Uvařené maso pokrájíme na kousky, z polévky vyjeme koření s bobkovým listem a vše i s vývarem rozmixujeme na pyré. Čerstvou polévku podáváme dítěti teplou, ostatní porce si po vychlazení dáme do malých kelímků a zamrazíme je.