Svíčková na smetaně z vepřového masa

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Celer bulvový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 176.5 mg
  • Draslík 1448.8 mg
  • Vláknina 18631.8 mg
  • Vitamín A 18631.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.

  • 3

    Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.

  • 4

    Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu