Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 8101 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 79.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.
 - 
                                2
Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.
 - 
                                3
Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.
 - 
                                4
Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.
 - 
                                5
Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.