Houbová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1108 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 15.5 mg
 - Draslík 161.3 mg
 - Vláknina 1514 mg
 - Vitamín A 1514 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).
 - 
                                2
Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.
 - 
                                3
Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.
 - 
                                4
Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.
 - 
                                5
Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.
 - 
                                6
Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.