Pstruzi se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 107 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 291 mg
 - Draslík 2103.1 mg
 - Vláknina 4159.8 mg
 - Vitamín A 4159.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
 - 
                                2
Potom ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a na mírném ohni opečeme po obou stranách dozlatova. Necháme je na teplém místě.
 - 
                                3
Do oleje od opékání vložíme na plátky nakrájené žampiony a opečeme je. Nakonec k nim přidáme drobně nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Při podávání upravíme pstruhy na talíře, ozdobíme je plátky citronu a obložíme žampiony.