Květák dušený se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 30 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 351.3 mg
- Vláknina 4097 mg
- Vitamín A 4097 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. 
- 
                                2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme s citronovou šťávou a solí na oleji. Přidáme okapaný květák a vše prohřejeme. 
- 
                                3Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        