Zelenina smažená v pivním těstíčku
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Cuketa
 - 250 g Brokolice
 - 100 g Mrkev kořen
 - 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 12 ks Žampiony čerstvé
 - 4 ks Petržel - nať
 - 4 ks Meduňka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 2807.6 mg
 - Vláknina 27197.5 mg
 - Vitamín A 27197.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.2 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                3
Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.