Špenátový salát se sýrem a žampiony
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 922.8 mg
 - Vláknina 4605.3 mg
 - Vitamín A 4605.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.
 - 
                                2
Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.
 - 
                                3
Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.