Špenátový salát se sýrem a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 250 g Jahody zahradní
  • 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Chřest zelený
  • 5 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 685.1 mg
  • Vláknina 7119.8 mg
  • Vitamín A 7119.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Tymián opereme a natrháme nadrobno. Čestvé špenátové listy opereme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji. Do oleje se šalotkou přisypeme natrhaný tymián a směs opepříme a osolíme. Takto připravené ingredience smícháme. Na tuku v ohnivzdorné misce upečeme sýr s kostkami chleba, pokapanými medem, v troubě. Pak smícháme zbylý olej, ocet a med a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Servírujeme teplé tak, že osmahlou směs polijeme zálivkou, na zálivku položíme opečený sýr a po obvodu talíře narovnáme nakrájené kousky jahod.

Komentáře k receptu