Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 700 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 35.4 mg
 - Draslík 467.5 mg
 - Vláknina 3402.3 mg
 - Vitamín A 3402.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.
 - 
                                2
Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.