Žampiony v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 130 g Sýr Brynza
 - 130 g Zakysaná smetana
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Brambory
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 208.2 mg
 - Draslík 679.7 mg
 - Vláknina 6347.5 mg
 - Vitamín A 6347.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, čerstvé žampiony, sůl, pepř, tymián a nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se smetanou a vejci. Hotové brambory slijeme, prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Zapékací nádobu vytřeme máslem, naplníme polovinou bramborové směsi a na ni rozložíme žampiony. Zakryjeme druhou polovinou bramborové směsi a navrch dáme vločky másla.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.