Jemný rybí salát
Suroviny
- 400 g Mořský jazyk
 - 250 g Losos - filety
 - 250 g Mořský ďas
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Bazalka
 - 200 g Salát hlávkový
 - 8 g Máslo čerstvé
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 40 ml řepkový olej
 - 20 ml Ocet Sherry
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Chilli paprička
 - 5 ks Žampiony čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 637 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 98.5 mg
 - Draslík 1843.2 mg
 - Vláknina 8527.5 mg
 - Vitamín A 8527.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
 - 
                                3
Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
 - 
                                5
Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.