Jemný rybízový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 380 g Rybíz červený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy.

  • 2

    Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku, třešňovici a zakysanou smetanu a navrstvíme na rybíz.

  • 3

    Zapečeme v troubě předehřáté na 200C cca 35min.

  • 4

    Nákyp podáváme teplý.

Komentáře k receptu