Králičí kýta na víně s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 60.4 mg
 - Draslík 495.5 mg
 - Vláknina 920 mg
 - Vitamín A 920 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, česnek drobně nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky masoxu.
 - 
                                2
V hlubším rendlíku na oleji orestujeme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek, bílé víno, žampiony, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Maso podáváme s necezenou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.