Brambory á la sarladaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 3.9 mg
 - Draslík 777.7 mg
 - Vláknina 8737.3 mg
 - Vitamín A 8737.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.
 - 
                                3
Smažíme 40 minut, občas promícháme.
 - 
                                4
Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby.
 - 
                                5
Smažíme dalších 20 minut.
 - 
                                6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.