Polévka z hovězího a vepřového mletého masa
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Maso mleté - mix
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Ovesné vločky
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 178.4 mg
 - Vláknina 2506.8 mg
 - Vitamín A 2506.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme.
 - 
                                2
V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny.
 - 
                                3
V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme.
 - 
                                4
Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku.