Krkonošské houbové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 1002 mg
 - Vláknina 12848.8 mg
 - Vitamín A 12848.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé houby očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli též drobně pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle cibuli zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (1/2 lžičky), opepříme a dusíme asi 7-8 minut do doby, až se vypaří z hub voda.
 - 
                                2
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a v míse je smícháme s podušenými houbami, hladkou moukou, vejcem, drceným kmínem a cibulí. Dobře směs promícháme a podle chuti dosolíme (1 lžička). Těsto na halušky musí být polotuhé.
 - 
                                3
Lžící vykrajujeme halušky, pokládáme je do pánve s rozpáleným sádlem a ze všech stran je opékáme dorůžova.