Kuřecí galantinka s houbami a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 435.1 mg
 - Vláknina 584.6 mg
 - Vitamín A 584.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme.
 - 
                                2
Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme.
 - 
                                3
Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme.
 - 
                                4
Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami.