Bulgur se zeleninou a žampiony
Suroviny
- 200 g Bulgur
 - 150 g Mrkev kořen
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 150 g Pórek
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 180 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4.1 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Vývar zeleninový
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 6.2 mg
 - Draslík 571.8 mg
 - Vláknina 24535.8 mg
 - Vitamín A 24535.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.
 - 
                                2
Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.
 - 
                                3
Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.
 - 
                                4
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.
 - 
                                5
Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.
 - 
                                6
Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.