Husí rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1227 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 430 mg
 - Draslík 362.5 mg
 - Vláknina 8562.5 mg
 - Vitamín A 8562.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.
 - 
                                3
Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.