Houbové lasagne s čedarem
Suroviny
- 500 g Houby čerstvé
- 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Rajčata
- 500 g Špenát listový mražený
- 300 g Sýr Čedar
- 150 g Lasagne
- 90 g Máslo čerstvé
- 900 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 36 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 787.7 mg
- Vláknina 10133.8 mg
- Vitamín A 10133.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut. 
- 
                                2Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny. 
- 
                                3Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky. 
- 
                                4Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem. 
- 
                                5Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        