Žampionová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 272.3 mg
 - Draslík 484.6 mg
 - Vláknina 3772.5 mg
 - Vitamín A 3772.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme, šalotku oloupeme a na jemno nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Do pánve vložíme žampiony společně se šalotkou, za stálého míchání důkladně osmažíme.
 - 
                                3
Vejce našleháme společně se smetanou, smícháme s nasekanými bylinkami, na pánvi promícháme. Těsto osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni, občas pánví zatřeseme.