Grilované steaky s marinovanými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1117 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 1572.6 mg
 - Vláknina 9814 mg
 - Vitamín A 9814 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na plátky. V míse ušleháme marinádu z bílku, oleje, soli, pepře, kurkumy a hořčice, brambory do ní vložíme a důkladně obalíme. Rozložíme je na hliníkový grilovací tác a grilujeme 10 minut, otáčíme, přidáme rajčata a posledních 5 minut dogrilujeme společně.
 - 
                                2
Hovězí steaky naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Hotové zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít, mezitím ogrilujeme žampiony.
 - 
                                3
Podáváme steaky polité šťávou,kterou pustí do alobalu, s porcí žampionů a jako přílohu grilované brambory s rajčaty.