Grilované krůtí steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Jogurt bílý
  • 700 g Krůtí prsa
  • 300 g Červená řepa sterilovaná
  • 50 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 695.6 mg
  • Vláknina 4221.4 mg
  • Vitamín A 4221.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích prsou nakrájíme 8 steaků, ty opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Marinádu připravíme smícháním citronové šťávy, nastrouhané citronové kůry, oleje, soli, pepře a koriandru. Marinádou potřeme steaky, vložíme do mísy a pod fólií necháme marinovat alespoň 4 hodiny.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku z naložené červené řepy. Řepu slijeme, necháme okapat a s octem, solí a mletým hřebíčkem rozmixujeme. K řepě přimícháme jogurt.

  • 3

    Marinované steaky položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, a z každé strany grilujeme asi 5 minut. Steaky podáváme s omáčkou z řepy.

Komentáře k receptu