Staroslovanské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 686.7 mg
 - Vláknina 3607.3 mg
 - Vitamín A 3607.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.
 - 
                                4
Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.
 - 
                                5
Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.