Žampionová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 1.6 mg
 - Draslík 253.3 mg
 - Vláknina 6050 mg
 - Vitamín A 6050 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka.