Vepřový plátek s houbami v kapustovém listu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 42 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 3419.3 mg
- Vláknina 23229.5 mg
- Vitamín A 23229.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 604 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat. 
- 
                                2Z kapusty odstraníme vnější listy, poté odebereme 8 pěkných a zdravých listů a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm. 
- 
                                3Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky. 
- 
                                4Vepřové maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy. 
- 
                                5Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem. 
- 
                                6Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití. 
- 
                                7Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut. 
- 
                                8Upečený závitek nakrájíme na plátky, kapustu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích, kapustu v misce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        