Zaječí stehna na liškách
Suroviny
- 400 g Slanina vepřová
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 180 g Cibule
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 ml Hořčice
 - 30 ml Kompot brusinkový
 - 250 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 8 ks Zaječí stehna
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 960 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 76.4 mg
 - Draslík 382.2 mg
 - Vláknina 2377 mg
 - Vitamín A 2377 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.
 - 
                                2
Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.